„Tavaszi sportparádé Lippón”

„Tavaszi sportparádé Lippón”

A Lippói Gárdonyi Géza Általános Iskolában a testnevelő munkaközösség és a diákönkormányzat minden évben próbál komoly hangsúlyt fektetni a sportra. Ősszel megtartottuk hagyományos Bode Bt. futóversenyünk, majd a közeli iskolákkal az I. Lippói Szabadság Foci kupánk. Télen, -ahogy a természet- mi is pihentünk kicsit, de most, hogy minden virágzásnak indult, beindult újra a sportélet Lippón.
Tavaszi házi bajnokságaink közül már lezajlottak a Csocsó bajnokság mérkőzései, melyet a Schmeizl-Szőke (7.osztály) páros nyert. Április végén külön az alsó és külön a felső tagozaton tartunk idén először Házi Atlétika Versenyt, melyen iskolánk tanulói egy ötpróbás játékon mérkőzhetnek egymás ellen. Versenyszámaink: futás, váltófutás, kislabdahajítás, távolugrás, kicsiknél pedig létrafutás, váltófutás, szivacslabdahajítás, nyusziugrás és mindkét tagozaton az ötödik próbatétel egy Forma-1 bajnokság, ahol személyesen ők lehetnek a versenyautók, és „rajtuk hajtják végre” a tankolást és gumiabroncs cserét a boxutcában játékos formában.
Májusban a hagyományos labdás házi bajnokságaink következnek, kibővítve az alsó évfolyamokra is. Labdarúgásban, kézilabda célbalövő versenyen és királylabda játékban mérik össze a csapatok az erejüket.
A gyerekek izgatottan várják ezeket a versenyeket is, melyek zárásaként a tanév végén a felső tagozaton a Lippói Éjjeli Sportdömping eseményünk zajlik egy éjszakát átölelve.
A csapatoknak jó versenyzést, osztálytársaiknak pedig jó szurkolást kívánunk!

 

Pap Vanessza testnevelő

Comments are closed.